La Patum és el primer dijous després de l’octava del cinquantè dia del primer diumenge després del pleniluni que succeeix a l’equinocci de primavera.

dimarts, 24 de novembre del 2009

Perquè els nens blau i les nenes rosa?

Seminari 12/11/09

La Laia Nieves va començar a explicar el seu conte, i segura de si mateixa es va posar dreta i com si res va anar explicant el conte de la Rinxols d'or, amb tot de moviments i detall. Realment és d'envejar que se senti més bé explicant en públic dreta que asseguda a l'alçada de tots nosaltres. És una cosa que li haurem de preguntar quin truc té.
Aquest cop si que vam tenir dos contes, i el segon el va recitar la Soraya Rodríguez, que ens va explicar la Margarideta. Ens anava guiant amb el llibre mentre explicava. El conte va ser un pèl llarg i no va tenir gaires pauses, tot i que ella assegurava que en alguns moments es va quedar en blanc però li va sortir molt bé, sobretot pel gran esforç que va fer en explicar-nos el conte en català i davant de tots, amb els nervis que tenia.

Van estar comentant la pel·lícula de Billy Elliot que vam veure el dia anterior. Vam tenir un llarg debat sobre la diferència entre gènere i sexe. Sobre si encara existia el típic: "si és nen l'habitació serà blava i jugarà a cotxes i si és nena li pintarem l'habitació de rosa i li regalarem nines".
Van sortir moltes anècdotes de com encara avui dia, al segle XXI hi ha aquesta diferència entre els infants i de quina és la gran influència que tenen els pares i els adults.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada